Atex-asiantuntijapalvelut

ATEX-asiantuntijapalvelut

ATEX-asiantuntijamme ovat apunasi, kun haluat varmistaa, että räjähdysvaarallisissa tiloissa työskentely on turvallista ja että tilat ja toiminta täyttävät niitä koskevat vaatimukset sekä yrityksesi vastuullisuustavoitteet.

ATEX-direktiivien tarkoituksena on suojella räjähdysvaarallisissa tiloissa työskenteleviä ihmisiä ja estää omaisuusvahinkoja. Työnantajan velvollisuus on varmistaa, että työskentely räjähdysvaarallisissa tiloissa on turvallista. Tämä edellyttää, että työnantaja on tietoinen toimintaan liittyvistä räjähdysvaaroista ja riskeistä sekä toteuttaa tarvittavat toimenpiteet niiden rajoittamiseksi ja hallitsemiseksi.

Räjähdyssuojaukseen liittyvän kokonaisuuden hallinta edellyttää vahvaa osaamista standardeista, kemikaalien ominaisuuksista, räjähdyssuojauksesta erilaisin menetelmin ja kokonaisuuden dokumentoinnista.

ATEX-asiantuntijakumppani varmistaa räjähdysvaarallisten tilojen turvallisuuden

Asiantuntevan kumppanin avulla saat tukea ja varmuutta räjähdysvaarallisten tilojen turvallisuuden haltuun ottamisessa ja vapautat omia resurssejasi omaan ydinosaamiseesi.

ATEX-asiantuntijapalveluidemme asiakkaita ovat mm. kemianteollisuus, metsäteollisuus, energiantuotanto, biotuoteteollisuus, elintarviketeollisuus, jätevesihuolto, maalaamot, öljynjalostamot, oppilaitokset ja monet muut teollisuuden ja julkisen sektorin toimijat.

ATEX-asiantuntijamme auttavat mm. seuraavissa asioissa:

  • Räjähdyssuojausasiakirjan laatiminen (ATEX-asiakirja/RSA)
  • Räjähdysvaaran tunnistaminen ja arviointi
  • Tilaluokitus (systemaattinen tilaluokittelu)
  • Tilaluokituspiirrokset
  • Laitevalinnat räjähdysvaarallisiin tiloihin
  • Räjähdyssuojaus (tekninen ja organisatorinen räjähdyssuojaus)
  • Räjähdysvaarallisten tilojen merkinnät
  • ATEX-tilojen kunnossapito ja tarkastukset
  • ATEX-koulutukset ja -ohjeiden laadinta
  • Työlupamenettelyt (ATEX-työlupa)

Oletko suunnittelemassa uusia tuotantotiloja tai muutoksia nykyiseen toimintaan?

Kun suunnittelet uusia tuotantotiloja tai muutoksia nykyiseen toimintaan, kannattaa ATEX-asiantuntija ottaa mukaan suunnitteluun heti projektin alkuvaiheessa. Huomioimalla räjähdyssuojaukseen liittyvät asiat jo suunnitteluvaiheessa, voidaan varmistaa tilojen ja toiminnan vaatimustenmukaisuus heti rakennuksen tai muutoksen valmistuessa.

Valmiiden tilojen sähköjärjestelmien, rakenteiden tai ilmastoinnin muutokset jälkikäteen ovat sekä haastavia, aikaa vieviä ja ennen kaikkea kalliita. Hyvä ja ennakoiva suunnittelu voikin tuottaa suuria säästöjä projekti- ja elinkaarikustannuksissa.

Lue, kuinka Baltic Yachts haki kanssamme kustannustehokkuutta uusien tilojen rakentamiseen.

Tutustu myös: Kemikaaliluettelo ja altistumisen arviointi – lataa maksuton työtiedosto kemikaalien hallintaan

Kokeneet ja ammattitaitoiset turvallisuus- ja laatuasiantuntijamme toimivat useissa yrityksissä ATEX-, kemikaali- ja paloturvallisuusasiantuntijoina. Varmistamme kanssasi, että olette tunnistaneet räjähdysvaarat, ne hallitaan soveltuvin räjähdyssuojaustoimenpitein ja että räjähdyssuojausasiakirjasi ja muut ATEX-dokumentaatiot ovat ajan tasalla.

 

Juteltaisiinko lisää yrityksesi tarpeista?

Varaa kalenterista sinulle sopiva ajankohta lyhyelle tapaamiselle, niin selvitetään yrityksesi tilanne. Maksuttomassa kartoitustapaamisessa käymme läpi yrityksesi tämänhetkisen tilanteen ja saat juuri teille sopivan tarjouksen palveluistamme.


Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin:

Juteltaisiinko lisää yrityksesi tarpeista?

Varaa maksuton kartoitus, soita tai jätä yhteydenottopyynto, niin selvitetään yrityksesi tilanne. Maksuttomassa kartoitustapaamisessa käymme läpi yrityksesi tilanteen ja saat juuri teille sopivan tarjouksen palveluistamme.

VARAA MAKSUTON KARTOITUS

OTA YHTEYTTÄ

YHTEYSTIEDOT