20.06.2024 Uutinen

Turvallisuus- ja laatuasiantuntijamme esittäytyy: Niklas Kortell tuo tiimiin näkemystä turvallisuusasioista ja puhuu sujuvasti toista kotimaista

 

 

Elokuussa 2023 Protectin Kokkolan toimistolla aloitti Turvallisuus- ja laatuasiantuntijana monipuolisen taustan omaava Niklas Kortell. Pitkä työura lentokentällä sekä pari vuotta hiomakoneita valmistavassa yrityksessä ovat antaneet hänelle erinomaista ymmärrystä turvallisuusasioista.

Alun perin Niklas opiskeli ajoneuvomekaanikoksi ja täydensi myöhemmin osaamistaan tekniikan erityisammattitutkinnolla esimiestyöstä. Tie työuralla vei Niklaksen Kokkolan lentokentälle, jossa hän työskenteli 12 vuotta esimiestehtävissä matkatavarapalveluiden parissa. Koronapandemia kuitenkin muutti tilanteen nopeasti ja johti Niklaksen uranvaihtoon. Pari vuotta Niklas ehti toimia työnjohtajana hiomakoneiden kokoonpanossa, kunnes hänet kutsuttiin haastateltavaksi Protectille.

Molemmat edelliset työtehtävät ovat antaneet Niklakselle vahvaa näkemystä turvallisuusasioissa.
– Hiomakoneita valmistava yritys, jossa työskentelin, otti turvallisuusasiat erittäin vakavasti. Myös lentokenttätyössä turvallisuusajattelu oli vahvasti läsnä joka hetki, sillä vaaratilanteita olisi voinut helposti syntyä huolimattomalla työskentelyllä.

Asiakkaiden kohtaaminen sekä uuden oppiminen tekee työstä mielenkiintoista

Niklas nauttii työnkuvastaan Laatu- ja turvallisuusasiantuntijana Protectilla saadessaan kohdata asiakkaita ja solmia uusia kontakteja. Yllättävintä hänelle oli Protectin asiakkailleen tarjoama laaja palveluvalikoima. Jokainen päivä tuo mukanaan erilaisia tehtäviä ja ihmisiä. Asiakkaiden monipuolisuus ja työyhteisön vahva tuki ovat tehneet työskentelystä yrityksessä erityisen mieluisaa.

-Pelkkien pelastussuunnitelmien teko voisi käydä yksitoikkoiseksi, mutta monipuolinen työnkuva pitää mielenkiinnon yllä. Työtä saa tehdä hyvin itseohjautuvasti, mutta työkavereiden kanssa voi aina sparrailla, jos eteen osuu haastavia tehtäviä.

Niklas on päässyt työskentelemään HESQ-asiantuntijan tehtävissä, laatinut pelastussuunnitelmia sekä toiminut turvallisuuskoordinaattorina. Erityisesti Niklas on kiinnostunut turvallisuuskoordinaattorin tehtävistä, sillä häntä kiehtoo päästä seuraamaan rakennusprosessia aivan sen alusta aina valmistumiseen asti. Niklaksen pitkäaikainen kiinnostus koneisiin ja laitteisiin on ollut positiivinen vahvuus myös tässä työssä ja vahva ruotsin kielen taito, on tuonut mahdollisuuksia ottaa tehtäviä vastaan erityisesti toista kotimaista kieltä työkielenään käyttäviltä yrityksiltä.

– Vajaassa vuodessa on tullut paljon monipuolista tietotaitoa, mutta paljon on yhä opittavaa ja se pitää työn mielenkiintoisena.

Kiinnostaisiko sinua ura Protectilla?

Tutustu Protectiin yrityksenä

Ura Protectilla – Katso avoimet tehtävämme