09.11.2023 Blogi

Markkinointi- ja myyntijohtaja esittäytyy: Mika Vanninen tuo tiimiin lisää liikettä ja laaja-alaista HSEQ-osaamista

 

 

Tänä vuonna Protectille myynti- ja markkinointijohtajaksi siirtynyt Mika Vanninen on työyhteisömme uusimpia kasvoja. Liikunnallinen monitaituri tuo Protectin tiimiin paitsi laaja-alaista HSEQ-osaamistaan, myös huumorintajuisen työkaverin ja kunnianhimoa protectilaisen osaamisen viemisessä kaikkien suomalaisten yritysten toimintoihin. Lue eteenpäin ja tutustu Mikaan paremmin!

Aktiivinen myynti- ja markkinointijohtaja haluaa auttaa Suomen kaikkia yrityksiä HSEQ-kysymyksissä

Mika päätyi HSEQ-alalle opiskellessaan ammattikorkeakoulussa. Osallistuessaan opintojensa aikana asiakkaan ISO9001-laatujärjestelmän rakentamiseen syntyi käsitys siitä, mitä laatujärjestelmä sisältää. Hän huomasi, että HSEQ:sta puhuttaessa ollaan monen tärkeän asian äärellä – ja laaja aihepiiri imaisi mukaansa. 

Nyt tuore myynti- ja markkinointijohtajamme näkee lainsäädännön kehittymisen tuovan yrityksille yhä enemmän päänvaivaa. Kun vaatimukset kasvavat jatkuvasti, erityisesti teollisuusalalla HSEQ-asiantuntijapalveluita tarvitaan enenevissä määrin. Tässä onkin yksi syy, miksi Mika päätyi Protectille: teollisuusyritysten tarpeiden ymmärtämisen ja laaja HSEQ-osaamisen ansiosta yrityksille pystytään tarjoamaan juuri heidän tarvitsemaansa osaamista, vaikkei asiakas tietäisi mitä tarkalleen ottaen tarvitsee laittaa kuntoon.

– Protectilla on valtavasti asiantuntemusta auttaa yrityksiä varmistamaan turvallisuus-, laatu- sekä ympäristöasioiden tuomat velvoitteet kaikissa toiminnoissaan. Tämä on tärkeää yritykselle, sillä nämä vaikuttavat monella tavoin henkilöstön hyvinvointiin, liiketoiminnan menestykseen sekä jatkuvaan parantamiseen. Asiantuntemuksemme ansiosta yritysten ei tarvitse oman ydinosaamisensa lisäksi yrittää pysyä HSEQ-asioissa lainsäädännön ja vaatimusten perässä, vaan me voimme auttaa heitä näissä, Mika kertoo.

– Tulevaisuuden haaveena olisi, että kasvettaisiin niin, että pystyttäisiin tarjoamaan HSEQ-palveluita ympäri Suomen, hän pohtii.

Kunnianhimoa löytyy työn lisäksi myös vapaa-ajan puolelta. Aktiivinen elämäntapa vie Mikan muun muassa pyöräilytapahtumiin ja seikkailukisoihin. Hänet voi bongata lisäksi sulkapallosalilta ja hiihtoladulta! Myös työkavereihin on pistetty liikettä: Koko Protect tiimi innostui osallistumaan kesällä kilometrikisaan pyöräillen, ja koko joukolta tuli yhteensä huikeat 3 771 kilometriä kasaan!

“Protectin tiimissä koen olevani oikeassa paikassa”

Mikan liittyminen Protectin tiimiin ei kuitenkaan ollut itsestään selvää. DI-taustaista HSEQ:n vahvaa osaajaa oli houkutellut ajatus oman yrityksen perustamisesta, kun häneen otettiin yhteyttä rekrytointifirman kautta. Protectia kiinnosti Mikassa juuri hänen monipuolinen taustansa erilaisten yritysten asiantuntijana monenlaisissa rooleissa.

– Olivat bonganneet minut Protectilla, koska minulle on kertynyt sekä myyntikokemusta että HSEQ-taustaa teollisuuden ja tuotannon alalta. Olen toiminut muun muassa myyntipäällikkönä, HSEQ-päällikkönä sekä työsuojelupäällikkönä niin kotimaisissa kuin kansainvälisissä teollisuusyrityksissä, Mika kertoo.

Kokemus tuo laajan näkemyksen HSEQ-alasta ja liiketoiminnan eri osa-alueista, joka yrityksen markkinoinnissa ja myynnissä on ensiarvoisen tärkeää. Mikä Protectissa sitten houkutti Mikaa itseään? 

– Olin vähän kahden vaiheilla siitä, mihin suuntaan veisin uraani. Kehitystyö kiinnosti ja ajattelin, että voisin toisaalta päästä tekemään näitä asioita myös organisaatiossa. Loppuviimein päädyin valitsemaan Protectin, sillä mahdollisuus osallistua yrityksen kehittämiseen ja kasvuun houkutteli, Mika kertoo.

Nyt jo jonkin aikaa yrityksessä työskennellyt Mika kokee olevansa Protectin tiimissä oikeassa paikassa. Muun muassa hybridityön mahdollisuus ja joustavuus saavat kiitosta. Ne mahdollistavat työn ja muun elämän pitämisen tasapainossa.

– Varmasti myös se ensimmäisten keskustelujen perusteella tullut olo, että tämän porukan kanssa on kiva tehdä hommia, vaikutti valintaan. Tosi kiva porukka on, Mika toteaa.

Kiinnostaisiko sinua ura Protectilla? 

Mika Vanninen
Myynti- ja markkinointijohtaja
mika.vanninen@protect.fi