14.03.2024 Blogi

Turvallisuus- ja laatuasiantuntijamme esittäytyy: Bioteknologian osaaja osaksi HSEQ-asiantuntijatiimiä

 

 

 

 

Viime keväänä Protectin asiantuntijatiimiin mukaan hypännyt Jouni Ruupunen työskentelee turvallisuus- ja laatuasiantuntijan roolissa Tampereen toimipisteellä. Jounin matka protectilaiseksi alkoi jo muutamia vuosia sitten PRO24-järjestelmän parissa. Lue lisää ja tutustu Jounin tarinaan Protectilla!

Bioteknologian osaaja HSEQ-asioiden pariin osaksi Protectin asiantuntijatiimiä

HSEQ-asioiden pariin Jouni päätyi Suomen ympäristöopisto Syklin koulutuksen kautta. Ennen Syklin opintoja hän opiskeli bioteknologiaa Tampereen Yliopistossa tehden gradun entsyymeistä. Yliopistolla tekemiensä erilaisten tutkimusten jälkeen bioteknologian osaaja halusi laajentaa omaa osaamistaan ja hyppäsi opiskelemaan laatu-, ympäristö- ja turvallisuusasioita. Harjoittelu kemianteollisuuden kehittämisprojektien parissa vahvisti halua hakea töihin näiden monimuotoisten asioiden pariin.

– Näin LinkedInissä mainoksen avoimesta työpaikasta Protectilla ja päätin hakea sitä. Olin jo aiemmin käyttänyt kemianteollisuudessa työskennellessäni Protectin PRO24-järjestelmää ja sen vuoksi tuntui luontevalta hakea juuri Protectille. Työtehtävän monipuolisuus ja laajuus herätti kiinnostuksen, Jouni kertoo.

Työpäivät turvallisuus- ja laatuasiantuntijana vaihtelevat laajalti.

– Välillä olemme asiakkaan luona tekemässä auditointia tai muita tarkistuksia. Pidämme usein myös etäpalavereita asiakkaiden kanssa. Paljon teemme myös itsenäistä työtä toimistolla. Tällä hetkellä työnkuvaani sisältyy muun muassa ulkoistetun laatupäällikön rooli asiakasyrityksessä, kemikaalijärjestelmän ylläpitoa sekä PRO24-käyttöönottoja. Työnkuva on erittäin monipuolinen ja mielekäs.

Asiantuntijamme näkee lainsäädännön kehittyvän vastuullisuutta korostavaan suuntaan entisestään ja tarpeiden yrityksissä kasvavan. Työsuojelussa korostetaan paitsi perinteistä työsuojelua, myös työhyvinvointia. Yritykset haluavat panostaa entistä enemmän näihin asioihin, nämä asiat ovat heille tärkeitä. Tietoisuus HSEQ-asioista on lisääntynyt ja tarpeet kasvaneet.

– Protectin rooli yritysten tukijana on keskeinen. Monet erityisesti teollisuusalan yritykset hakevat apua viranomaisten kanssa toimimiseen ja HSEQ-toimintojen kehittämiseen. Me protectilaiset tarjoamme laajaa osaamistamme ja tukeamme yritysten erilaisiin tarpeisiin, Jouni kuvailee.

Koko tiimi yhteisellä asialla

Tärkeiden asioiden äärellä työn tekeminen on palkitsevaa. Protectin tiimissä jokainen tukee toinen toistaan ja apua saa aina kun sitä kysyy. Protectilla on loistava porukka, jossa jokainen on erilainen mutta yhteinen päämäärä ja intohimo yhdistää. Työyhteisö tukee ja yhteistyö asiakkaiden kanssa on todella palkitsevaa. Toimiva työyhteisö on tärkeä voimavara työssä. Tukeva ja avulias yhteisö lisää työmotivaatiota ja yhdessä tekeminen tekee työpäivistä antoisia.

– Näen tulevaisuudessa mahdollisuuden erikoistumiselle ja kehittymiselle asiantuntijana. Yritys tukee tavoitteiden saavuttamisessa ja antaa avaimet siihen. Pidän mielessäni avoimena mahdollisuudet eri väylille suuntautumiseen ja otan tulevat haasteet innolla vastaan.

Joustava työaika ja hybridimalli luo mahdollisuuksia sovittaa oma arki ja työ yhteen luoden tasapainon. Jouni kertoo pitävänsä erittäin paljon toimistolla työskentelystä, mutta arvostaa myös mahdollisuutta joustavaan työskentelyyn ja etäpäiviin.

Turvallisuus- ja laatuasiantuntijamme osaa myös heittäytyä vapaalle – frisbeegolfin parissa kuluu mielekkäästi vapaa-aika ja saa hyvin nollattua ajatuksia ja kuormitusta.

– Koen olevani juuri nyt oikeassa paikassa. Nautin erilaisista projekteista oppien uutta, toimien yhteistyössä asiakkaiden ja kollegoiden kanssa – tärkeiden asioiden äärellä.

Kiinnostaisiko sinua ura Protectilla? 

Jouni Ruupunen
Turvallisuus- ja laatuasiantuntija
jouni.ruupunen@protect.fi