16.06.2021 Blogi

Huippuasiantuntijamme kiinnostavat – onko siinä jotain pahaa?

Miten teidän yrityksessänne suhtaudutaan työntekijöiden lähtemiseen? Voiko siihen suhtautua positiivisesti? Kyllä voi – näin ainakin Protectilla ajatellaan.

Nykymaailmassa urakehitys ja työpaikkojen vaihtuvuus on normaali ilmiö, johon jokaisen työpaikan pitää olla valmistautunut. Valmistuessa harva tietää tarkalleen, mihin osa-alueeseen oma mielenkiinto ja osaaminen loppujen lopuksi keskittyy. Kun työkokemusta karttuu, myös oma suunta oman osaamisen kehittämiseen alkaa pikkuhiljaa kirkastua. Tällöin on luonnollista, että ihmiset saattavat pohtia työpaikan vaihtamista.

—Olemme onnistuneet sekä rekrytoinnissa ja sen jälkeen myös perehdyttämisessä. Jos meille rekrytoitu henkilö tekee harppauksen omassa osaamisessaan ja löytää meillä ollessaan itsestään parhaat puolet ja oivalluksen siitä missä hän on hyvä – me olemme todellakin onnistuneet, sanoo liiketoimintajohtaja Miia Laakso Protectilta.

Oman osaamisensa mestariksi

Protectilta on siirrytty pääosin mm. esimies-, päällikkö- ja viranomaistehtäviin sekä vaativiin asiantuntijatehtäviin, joka osoittaa sen, että osaamisen taso on korkealla.

Hyvänä esimerkkinä tästä on ESQ-päälliköksi Kokkolan Energialle Protectilta siirtynyt Heidi Keto-Tokoi, joka kertoo omasta urapolustaan seuraavasti:

—Protectilla ollessani turvallisuuden puolelle painottunut osaamiseni laajeni ympäristö-, laatu- ja turvallisuusasioihin ja opin ymmärtämään syvällisemmin näiden asioiden keskinäisen merkityksen ja yhteyden.

Laakso painottaa, että osaamisen kehittyminen kuuluu Protectilla kaikille.

—Me tarjoamme jokaiselle samanlaiset mahdollisuudet kehittyä, olit sitten uusi tulokas tai vanhempi konkari. Meidän arvoissamme korkeimmalla ovat kiinnostava ja riittävästi haasteita tarjoava työ, organisoitunut johtaminen ja mielekäs toimintakulttuuri. Investoimme koulutukseen koska se on sekä yrityksen että ihmisten etu, Laakso sanoo.

Erityisesti laatuun ja turvallisuuteen liittyvällä työkentällä on useita mahdollisuuksia kehittyä oman alansa mestariksi. Joku haluaa keskittyä pieneen ja kapeaan sektoriin ja hioa itsensä huipuksi juuri siinä. Toiset haluavat ottaa haltuun laajat kokonaisuudet, jotka rakentuvat monesta eri osa-alueesta. Jotkut voivat taas haluta paneutua yksittäisen toimialan erityispiirteisiin.  Ja tämä on täysin ymmärrettävää. Protectilla tarvitaan näitä kaikkia osaajia ja myös asiakkaat tarvitsevat samaa osaamista.

Entisen työnantajan asiakkaaksi

Protectin 20 vuoden olemassaolon aikana yritys on kasvattanut asiakaskuntaa laajasti ympäri Suomea. Yrityksessä on monipuolisen asiakaskuntansa kautta mahdollisuus päästä näköalapaikalle laadun ja turvallisuuden ylläpitämiseen, kehittämiseen ja johtamiseen monella alalla. Omista asiantuntijoista on kasvatettu sellaisia osaajia, joiden kapasiteetti tunnistetaan myös muiden alan toimijoiden parissa. Nykyisissä asiakkaissa on myös tahoja, joissa palvelunostajana toimii entinen Protectin asiantuntija.

—Hauska ilmiö on se, että teemme nykyään töitä entisille työntekijöillemme. Heidän on helppo toimia palvelunhankkijan roolissa, koska tuntevat meidän palvelukokonaisuutemme ja niiden laadun, Laakso sanoo.

Keto-Tokoi tekee nykyisessä roolissaan tiivistä yhteistyötä entisen työnantajansa Protectin kanssa.

­—Kokkolan Energialla on käytössä PRO24 -järjestelmä. Lisäksi olemme vahvistaneet laatuun liittyvää osaamista Protectin avulla mm. johtoryhmälle suunnatun laatukoulutuksen ja oman organisaatiomme osaamista täydentävien asiantuntijapalveluiden muodossa. Yhteistyömme on luontevaa, kun töitä tehdään tutun organisaation ja ihmisten kanssa, Keto-Tokoi sanoo.

Näköalapaikka yritysten laadun ja turvallisuuden kehittämiseen

Protectin toimintasektorilta avautuu Suomen tasolla harvinaislaatuisen laaja näköalapaikka kasvuvaiheessa olevien suomalaisten yritysten laatuun ja turvallisuuteen. Protect on koonnut yhteen Suomen tasolla merkittävän joukon eri aloille vihkiytyneitä asiantuntijoita, jotka nostavat yhdessä osaamisen tason korkealle.  Asiantuntijaorganisaation keski-ikä on tällä hetkellä 38 vuotta.  Tästä huippuasiantuntijaryhmästä löytyy eri ikäisiä ihmisiä. Yrityksen henkilöstön määrä on kasvanut tasaisesti viimeisen kymmenen vuoden aikana ja tällä hetkellä Protectilla työskentelee 31 henkilöä.

—Olemme erittäin ylpeitä tästä koko joukosta ja aiomme kasvattaa toimintaamme edelleen samoilla arvoilla. Tulosten perusteella voimme todeta olevamme oikealla tiellä, Laakso toteaa.