06.04.2018 Blogi

Citycon ja Protect kehittävät kauppakeskusten turvallisuutta

Pohjoismaiden johtava kauppakeskusten omistaja, kehittäjä sekä hallinnoija Citycon ja Protect kehittävät yhdessä Cityconin kauppakeskusten turvallisuutta Suomessa. Kauppakeskuksiin perustetaan suojeluorganisaatiot osana Cityconin kestävää turvallisuuskulttuurin rakentamista.

Cityconin turvallisuuspäällikön Mika Tanskasen mukaan suojeluorganisaatiot toimivat mahdollisissa erityistilanteissa eräänlaisena ensivasteyksikkönä.

– Cityconille asiakkaiden ja kaikkien kauppakeskuksessa työskentelevien turvallisuus on äärimmäisen tärkeää. Teemme koko ajan systemaattista turvallisuustyötä, jotta mitään ikävää ei satu, Tanskanen sanoo.

– Jos jotain kaikesta huolimatta tapahtuu, suojeluorganisaation jäsenillä on silloin osaamista ottaa tilanne haltuun viranomaisten saapumiseen asti. Siitä eteenpäin suojeluorganisaatio avustaa viranomaisia, kunnes tilanne on ohi sekä osallistuu jälkihoitoon.

– Kauppakeskuksissa järjestetään jo nyt turvallisuuskoulutuksia. Tarkoituksena on, että suojeluorganisaatioille syntyy lisäksi turvallisuuteen liittyvää syväosaamista sekä kyky tehdä ennakoivasti erilaisia turvallisuushavaintoja ihan tavallisessa arjessa. Oma ajatukseni on, että jokaisella kauppakeskuksessa työskentelevällä on selkäytimessään tieto siitä, miten menetellä, jos sattuu vaikkapa tulipalo, vesivahinko tai poikkeuksellinen rikostilanne, Tanskanen toteaa.

Yhteistyötä myös viranomaisten kanssa

Protectin vanhempi asiantuntija Erkki Kerola arvostaa Cityconin vahvaa panostusta turvallisuuskulttuuriin.

– EU-komissiokin on kiinnittänyt huomiota yleisten paikkojen ja julkisten tilojen turvallisuuden kehittämiseen. Lisäksi sisäministeriön poliisiosastolla on perustettu työryhmä selvittämään hyviä käytänteitä, joilla kansalaisten turvallisuus voidaan taata isoissa ja julkisissa tiloissa, Kerola sanoo.

Hänen mukaansa Cityconin kauppakeskuksiin perustettavat suojeluorganisaatiot tekevät yhteistyötä myös paikallisten turvallisuuteen liittyvien tahojen kanssa.

– Pyrimme varmistamaan jokaisella kauppakeskuspaikkakunnalla toimivat yhteydet niin poliisin, pelastustoimen kuin kaupunkien omien turvallisuusorganisaatioiden suuntaan.

Protectin HSEQ-toimialapäällikön Miia Laakson mukaan kauppakeskusten turvallisuutta koskeva yhteistyösopimus on yksi esimerkki Protectin laajasta palvelutarjonnasta.

– Cityconin kumppanina olemme varmistamassa kiinteistöjen palo- ja pelastusturvallisuutta sekä kehittämässä johtamisjärjestelmiä. Lopputuloksena on asiakkaan tarpeisiin räätälöity kattava kokonaisuus, jossa strategiset palaset on helppo jalkauttaa päivittäiseen toimintaan, Laakso toteaa.