Asiakastarina

PRO24 apuna Cityconin kauppakeskusten turvallisuustyössä

Citycon on vähittäiskaupan tiloihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö, joka omistaa Suomessa yli 20 kauppakeskusta ja reilut 30 marketmyymälää. Suomessa Citycon on toimialansa markkinajohtaja, ja myös Virossa ja Ruotsissa yhtiö kuuluu alansa isoimpien toimijoiden joukkoon. Sen lisäksi Cityconilla on jalansija Tanskan markkinoilla.

Turvallisuuden näkökulmasta kauppakeskukset ja isot marketmyymälät ovat haasteellisia kohteita, koska niissä liikkuu runsaasti ihmisiä ja tiloissa toimitaan usein ympäri vuorokauden lähes jokaisena päivänä vuodessa.

Citycon Finland Oy:n kaupallinen johtaja Mari Laaksonen sanoo, että yksi tärkeä osa turvallisuustyötä on ennakkovarautuminen. Siihen liittyvien asioiden kehittämistarve oli alkusysäys Cityconin ja Protectin yhteistyölle.

—Meillä on luonnollisesti ollut käytössä kauppakeskuksia koskevat kiinteistöasiakirjat ja pelastussuunnitelmat, mutta ne ovat olleet paperisessa muodossa. Tämä teki esimerkiksi dokumenttien päivittämisestä tosi työlään ja monta seikkaa saattoi mennä vikaan.

—Protectin esiteltyä heidän palveluitaan kiinnostuimme ensin sähköisestä pelastussuunnitelmasta. Yhteistyömme käynnistyi konkreettisesti siinä vaiheessa kun meille kerrottiin, että samaan palveluun voidaan linkittää myös kiinteistökäsikirja sähköisessä muodossa kiinteistöpäällikkömme toiveiden mukaisesti, Laaksonen kertoo.

Yhteistyötä myös riskien arvioinnissa

—Kauppakeskuksen intran välityksellä vuokralaiset saavat nyt myös turvallisuuteen ja kiinteistöön liittyvät tiedot aina ajantasaisina Protectin huolehtiessa tietojen päivityksistä. Protect on lisäksi tuonut meille innovatiivisesti uusia ideoita sekä lisäyksiä palveluun tarpeidemme mukaisesti. Meille on tärkeää, että he kuuntelevat asiakasta herkällä korvalla ja kehittävät PRO24-palveluaan. Sen lisäksi Protect on toteuttanut palvelunsa kustannustehokkaasti, Laaksonen toteaa.

Citycon ja Protect tekevät yhteistyötä myös muun muassa riskien arvioinnissa, minkä lisäksi PRO24-järjestelmää voidaan hyödyntää henkilöstön koulutuksessa erillisellä tentti sovelluksella.

—Kun riskien arvioinnin tekee yksi ja sama taho, saamme eri kohteistamme keskenään vertailukelpoiset. Pitkällä aikavälillä järjestelmää voitaisiin kenties laajentaa muuallekin konserniin kansainvälisesti.

Lue lisää HSEQ-asiantuntijapalveluista

Tutustu PRO24-järjestelmään

Katso muita asiakastarinoitamme