07.12.2016 Uutinen

SK Protect on vuoden 2016 digiloikkaaja

SK Protect on valittu Pohjanmaan kauppakamarin vuoden 2016 Digiloikkaajaksi. Valinnan teki Pohjanmaan kauppakamarin ICT-valiokunta. Tuomaristo perustelee valintaa sillä, että SK Protect on omalla digiloikallaan luonut aivan uudenlaisen liiketoimintakonseptin yritysten turvallisuusjohtamiseen.

Valitsijoiden mukaan SK Protect on kehittänyt yhteistyössä asiakkaittensa kanssa kattavan toiminnanohjausjärjestelmän, josta löytyvät tiedot ja työkalut yrityksen turvallisuustyön hallintaan. Järjestelmän avulla asiakasyritykset voivat lisätä turvallisuutta ja ehkäistä vahinkojen syntymistä. Tällä kaikella on ollut keskeinen merkitys yritysten turvallisuusjohtamisen kehittämisessä ja turvallisuuskulttuurin edistämisessä.

—Toivomme, että tämä palkinto rohkaisee SK Protectia kansainvälisillekin markkinoille, kannustaa kauppakamarin ICT-valiokunnan puheenjohtaja Harri Suokko.
Pohjanmaan kauppakamarin johtaja Paula Erkkilä sanoo Protectin olevan oivallinen esimerkki yrityksestä, joka tulee toimialalta, missä digitalisaatiota ei vielä juuri hyödynnetä.

—Toivotaan, että esimerkki avaa yrityksissä silmiä katsoa omaa tekemistä uudella tavalla. Alueelta löytyy loistavaa asiantuntemusta, jota kannattaa myös hyödyntää, hän vinkkaa.

 

Digiloikkaaja-palkinnon luovutustilaisuudessa Pohjanmaan kauppakamarin ICT-valiokunnan puheenjohtaja Harri Suokko (vas.), asiakkuusjohtaja Jukka Manninen, johtaja Paula Erkkilä Pohjanmaan kauppakamarista, toimialajohtaja Ulf Borg sekä toimitusjohtaja Pertti Salo

Kehitystyötä asiakkaiden tarpeisiin

Protectin toimitusjohtajan Pertti Salon mukaan Digiloikkaaja-palkinto osoittaa yrityksen kulkevan oikealla tiellä.

—Digiloikkaaja-palkinto on tunnustus, joka lämmittää meitä kovasti. Olemme iloisia digiloikasta omassa yrityksessämme mutta myös siitä, että olemme saaneet olla edistämässä digitalisaatiota Protectin asiakasyrityksissä.

Olennaisinta PRO24-järjestelmässä on ollut se, että kattavaa toiminnanohjausjärjestelmää kehitetään asiakkaiden tarpeista.

—Kiitos palkinnosta kuuluu myös asiakkaille, koska tätä työtä tehdään yhdessä heidän kanssaan. Järjestelmää kehitetään nimenomaan sellaisilla ominaisuuksilla, joiden tarpeen asiakkaat ovat tuoneet esille. Asiakastarpeiden lisäksi kehittäminen perustuu turvallisuus-, laatu- ja ympäristöjärjestelmien vaatimuksiin, jotta yritysten prosessit ja toimintamallit ovat niiden mukaisia, Salo jatkaa.

Yrityksissä turvallisuuden hallinta lisää kilpailukykyä. PRO24-järjestelmä mahdollistaa hyvien käytänteiden jakamisen toimialariippumattomasti. Sen lisäksi järjestelmässä korostuu tiedon käytettävyys, koska tietomassasta jokaiselle käyttäjälle voidaan välittää juuri hänen tarvitsemansa tieto.

Protectin henkilökuntaa Pertti Salo kiittää innovatiivisuudesta ja sitoutumisesta pitkäjänteiseen kehittämiseen.

– Protectin työntekijöiltä löytyy todella vahvaa käytännön kokemusta, ja he edustavat useiden eri toimialojen asiantuntijuutta. Meillä uuden luominen lähtee yhteisestä ideoinnista. Henkilöstön taustojen monipuolisuuden ansiosta pääsemme alusta saakka miettimään asioita monista näkökulmista.

Tuomariston arvion mukaan järjestelmä on kansainvälisestikin kiinnostava.

—Yksi osa Protectin strategiaa on, että kasvamme jatkossa myös kansainvälisesti, Salo toteaa.