21.12.2016 Uutinen

Protectilta joululahjoitus Kokkolan ensi- ja turvakodille

Protect muisti Kokkolan ensi- ja turvakotia lämpimällä ja turvallisella joululahjalla. Paketti sisälsi värikkäitä Muumi-pyyhkeitä piristämään lasten ja aikuisten arkea sekä heijastimia ja otsalamppuja tuomaan näkyvyyttä ulkona liikuttaessa.

—Olemme suunnanneet joulumuistamiset vuorovuosina Kokkolan ja Tampereen ensi- ja turvakodeille. Tämä on meistä hyvä ratkaisu, koska lahjoitukset menevät suoraan saajille ja olemme saaneet lämpimän vastaanoton niin Kokkolassa kuin Tampereella. Olemme myös kysyneet etukäteen niistä tarpeista, joita ensi- ja turvakodeilla on lahjoituksille, kertoo Protectin toimitusjohtaja Pertti Salo.

Kokkolan ensi- ja turvakotiyhdistyksen toiminnanjohtaja Marita Loukiainen kertoo, että asiakkaiden kanssa ulkoillaan ahkerasti sekä kuljetaan luonnossa ja pidetään myös eläimet lähellä.

—Kaksi meidän työntekijää on käynyt Green Care-koulutuksessa opiskelemassa, miten luontoa voidaan hyödyntää kuntoutuksessa. Luonto on tärkeää pitää läsnä arjessa, koska yhä useampi ihminen on etääntynyt luonnosta. Käymme lisäksi läpi oikeanlaista ulkopukeutumista ja olen muistuttanut eri tahoille, että meillä on tarvetta esimerkiksi käytetyille ulkoiluvaatteille ja –kengille, Loukiainen kertoo.

Turvakodit eri puolilla Suomea päivystävät luonnollisesti joulunakin. Apua tarvitsevat voivat hakeutua niihin missä päin tahansa Suomea kotikunnastaan riippumatta. Loukiaisen mukaan apua voi saada myös soittamalla. Kokkolassa turvakodin numero on 044 336 0056, ja Tampereella turvakoti päivystää numerossa 050 309 9313.