20.10.2017 Uutinen

Erkki Kerola Protectin vanhemmaksi asiantuntijaksi

Erkki Kerola aloittaa SK Protect Oy:n vanhempana asiantuntijana. Kerola työskenteli aikaisemmin 39 vuotta poliisin palveluksessa, josta kolmanneksen rikostutkinnassa, kolmanneksen erilaisissa kenttätehtävissä ja kolmanneksen poliisin johtotehtävissä. Viimeksi hän toimi ylikomisariona Pohjanmaan poliisilaitoksen valvonta- ja hälytyssektorin johtajana.

—Tein poliisivuosina sidosryhmäyhteistyötä Protectin kanssa, ja sain tuolloin yrityksestä todella hyvän kuvan. Protectilla on välitön ja mielenkiintoinen tapa tehdä töitä, eli he kulkevat asiakkaan rinnalla auttamassa asiakasta ratkaisemaan ongelmia ja kehittämään toimintaansa, Kerola perustelee siirtymistään yhtiön palvelukseen.

Omina vahvuuksinaan hän pitää turvallisuusjohtamista, tietoturva-asioita sekä laatuprosessien tukemista.

—Esimerkiksi kyberuhat eri muodoissaan ja niihin liittyvät vaateet ovat lisääntyneet. Samoin erilaisten tilojen, kuten kauppakeskusten turvallisuusasiat, ovat minulle tuttuja. Aikaisemman työni perusteella uskon, että minulla on myös mahdollisuus edistää tiedonkulkua yksityisen sektorin ja viranomaisten välillä toimimalla eräänlaisena sovittimena näiden kahden rajapinnassa, Kerola luettelee esimerkkejä roolistaan Protectin palveluksessa.

Protectin toimitusjohtajan Pertti Salon mukaan yhtiö pystyy tarjoamaan jatkossa turvallisuuspalveluita entistä laajemmin. Lisäksi riskitarkasteluun saadaan nyt täysin uusi näkökulma.

—Olen tosi iloinen Erkki Kerolan tulosta tiimiimme. Hänellä on vahvaa osaamista muun muassa erilaisten julkisten tilojen sekä isojen yleisötapahtumien turvallisuusjohtamisesta, tilojen turvallisuussuunnittelusta sekä tietoturva-asioista. Myös sillä on iso merkitys, että pystymme jatkossa parantamaan sellaisen tiedon liikkumista yritysten ja viranomaisten välillä, josta molemmat osapuolet hyötyvät, Salo sanoo.