Asiakastarina

Laakkonen hyödyntää PRO24 -järjestelmää myös konsernin laatutyössä

Autotalo Laakkonen Oy ja Veljekset Laakkonen Oy vastaavat Laakkonen-konsernin autoliiketoiminnoista. Yhtiöt tekevät vuosittain yli 36 000 autokauppaa ja hoitavat yhteensä yli 250 000 huoltokäyntiä. Konsernin 22 korjaamoa käyttävät turvallisuus- ja laatutyössään monipuolisesti Protectin PRO24-järjestelmää.

Laakkonen ja Protectin yhteistyö käynnistyi tilanteessa, jossa kaikki kemikaaleja koskevat käyttöturvatiedotteet haluttiin konsernissa yhteen paikkaan. Korjaamoiden käyttöön päätettiin hankkia PRO24-järjestelmä, jota tänä päivänä hyödynnetään monipuolisesti konsernin muissakin tarpeissa.

Yhteistyö sujunut loistavasti

Jälkimarkkinointipäällikkö Seppo Keränen on ollut isossa roolissa, kun järjestelmän käyttöä on Laakkosella laajennettu suunnitelmallisesti.

—Aloin opiskella järjestelmää ja perehdyin siihen perusteellisesti helpottaakseni omaa työtäni. Yhteistyö Protectin Jussi Pesosen kanssa on sujunut loistavasti. Jussi on kouluttanut minua ja muutamia muitakin päälliköitä, ja minä puolestani olen kiertänyt kentällä kouluttamassa henkilökuntaa, Keränen sanoo ja kertoo esimerkin, kuinka PRO24 helpottaa arkea kemikaaleihin liittyvissä asioissa.

—Jokaiselle toimipisteelle on tehty järjestelmään oma kemikaaliluettelo ja sinne suora nettilinkki. Linkin voi antaa esimerkiksi työterveyshuollolle, jotta sieltä päästään näkemään toimipisteen kemikaalit, kun halutaan selvittää vaikkapa altistuksia.

Kemikaalien käyttöturvatiedotteet järjestelmään syöttää Protect. Konsernin työntekijät puolestaan pääsevät intran kautta lukemaan PRO24:sta haluamansa kemikaalin ajantasaisen käyttöturvatiedotteen.

Toimipisteiden pelastussuunnitelmat ovat nykyään sähköisessä muodossa, minkä lisäksi PRO24 -järjestelmää käytetään korjaamoille ja autokiinteistöille tehtävissä riskikartoituksissa. Myös läheltä piti- ja tapaturmailmoitukset, kehitysideat, toimintapoikkeamat sekä seuraavaksi turvallisuuskävelyn havainnot viedään järjestelmään.

 

Laakkonen-konsernissa PRO24-järjestelmän hyödyntämistä on viety rohkeasti uusille alueille jälkimarkkinointipäällikkö Seppo Keräsen johdolla. Kuva: Joonas Nieminen

Kolmen työpöydän kokonaisuus

Oma lukunsa on konsernin tarpeisiin toteutettu työpöytärakenne.

Kaikissa toimipisteissä PRO24:sta löytyy kolme työpöytää; pelastussuunnitelmapöytä, ISO-työpöytä sekä työterveys- ja työsuojelupöytä. Esimerkiksi pelastussuunnitelman työpöydässä on napit, joiden takaa löytyvät muun muassa kunkin toimipisteen palotarkastuksissa tarvittavat dokumentit. ISO-työpöydän sisään on rakennettu ISO 14 001/2015-dokumentaatio.

—ISO-dokumentoijakin hämmästyi käydessämme läpi auditointiin liittyneitä dokumentteja, koska meidän ei tarvinnut poistua huoneesta kertaakaan. Kaikki tarvittava löytyi PRO24:sta nappia painamalla, Keränen toteaa tyytyväisenä.

Toimipisteissä näkyvien kolmen työpöydän lisäksi PRO24:ssa on konsernin työpöytä. Siitä löytyvät muun muassa konsernin ISO-auditoinnin dokumentit.

Seppo Keränen on tyytyväinen siihen, miten Protect on kehittänyt järjestelmää asiakkaan toiveiden mukaisesti.

—Esimerkiksi ilmoitusosio on muokattu sellaiseksi, että se toimii mainiosti meidän tarpeisiin. Samoin kemikaaleihin liittyvät asiat ovat helposti hallittavissa, ja tiedot löytyvät nopeasti.

—Yksi seuraavista askelista on siirtää järjestelmään kaikki kiinteistöjen ylläpitoa koskevat tiedot ja sopimukset. Sen jälkeen on helppo selvittää, kenelle on vastuutettu vaikkapa kiinteistöhuolto, paloilmoittimet tai LVI-asiat, Keränen sanoo.

Lue lisää HSEQ-asiantuntijapalveluista

Tutustu PRO24-järjestelmään

Katso muita asiakastarinoitamme