Asiakastarina

Kokkolan Energian kanssa kustannustehokasta yrityskulttuurin kehittämistä

Työsuojelun ja turvallisuusjohtamisen ulkoistettu asiantuntijuuspalvelu on yrityksille joustava ja kustannustehokas tapa kehittää turvallisuuskulttuuria. Kokkolan Energia ja Protect ovat tehneet tiivistä yhteistyötä jo vuosia ulkoistettujen asiantuntijuus- ja päällikköpalvelujen puitteissa, minkä lisäksi energiayhtiö on osallistunut pitkäjänteisesti PRO24 -järjestelmän kehittämiseen.

—Totesimme työsuojelun ja turvallisuusjohtamisen niin laajaksi ja alati muuttuvaksi alueeksi, että kehitysmielessäkin paras ratkaisu oli hankkia siihen liittyvä osaaminen asiaan perehtyneeltä ammattiorganisaatiolta, sanoo Kokkolan Energian toimitusjohtaja Mikko Rintamäki.

Hänen mukaansa Protect on ollut aktiivinen kehittämään omaa toimintaansa ja palveluitaan, minkä lisäksi PRO24 -järjestelmä tarjoaa yhä monipuolisemman työkalun entistä yhtenäisemmälle ja laadukkaammalle toiminnalle.

Asiantuntijuuspalvelut ja PRO24 käytössä monipuolisesti

Kokkolan Energian ja Protectin yhteistyö alkoi vuonna 2009. Protect laati tuolloin pelastussuunnitelman molemmille voimalaitoksille, lämpökeskuksille sekä pääkonttorille.

Aikojen saatossa Protect on tuottanut Kokkolan Energialle muun muassa turvallisuuskoordinaattorin ja työsuojelupäällikön palveluita. Tällä hetkellä Protect on toiminnassa mukana ulkoistetulla HSEQ-asiantuntijuuspalvelulla ja tarjoaa asiakkaalleen ajantasaista tietoa ja toimintamalleja sekä apukäsiä kehittämiseen.

Kunnossapitomestarina voimalaitoksilla työskentelevä Mikko Rautaoja on ollut alusta saakka kehittämässä PRO24 -järjestelmää energiayhtiön tarpeisiin sopivaksi.

—PRO24:ssä on tänä päivänä muun muassa meidän kemikaalien hallinta sekä työriskien arvioinnit. Ilmoitusosiota hyödynnämme kirjaamalla järjestelmään kaikki turvallisuuteen ja laatuun liittyvät poikkeamat, samoin kuin turvallisuutta ja tuotantoa parantavat aloitteet. Lisäksi laajassa käytössä oleva PRO24 HSEQ Työpöydät -moduuli on loistava tapa jakaa tietoa henkilöstöllemme ja yhteistyökumppaneillemme.

Ilmoitusosio toimii joustavasti

Rautaojan mukaan PRO24 on kehittynyt jatkuvasti. Mukaan on tullut uusia moduuleita ja käyttäjäystävällisyys sekä raportointi ovat parantuneet. Uutta ilmoitusosiota hän kehuu ennen kaikkea joustavuudesta, koska ilmoitukset voi tehdä mobiililaitteilla kuvien kera samantien tapahtumapaikalla. Iso merkitys on silläkin, että PRO24 varmistaa ilmoitusten ja aloitteiden asianmukaisen etenemisen käsittelyvaiheesta toiseen aina siihen asti, kunnes järjestelmä kuittaa kunkin asian tulleen käsitellyksi.

—Protect on kuunnellut kiitettävästi meidän toiveitamme järjestelmän kehittämisessä. Saamme ison hyödyn siitä, että meillä on aina käytössämme ajanmukaisin tieto toimivan järjestelmän ja Protectin asiantuntijuuden kautta.

Lue lisää HSEQ-asiantuntijapalveluista

Tutustu PRO24-järjestelmään

Katso muita asiakastarinoitamme