12.05.2021 Uutinen

Ville Pesola HSEQ-koordinaattoriksi Protectille

Ville Pesola aloitti toukokuun alussa Protectilla HSEQ-koordinaattorina. Hän on valmistumassa kauppatieteiden maisteriksi pääaineenaan vastuullinen liiketoiminta ja on jo vuoden verran tutustunut Protectiin gradun toimeksiantajan roolissa. Villen osaaminen liittyy vahvasti yritystoiminnan eettiseen johtamiseen, mittaamiseen ja raportointiin. Hänellä on kandidaatintutkinto yrityksen johtamisesta ja sivuaine laskentatoimesta.

– Kestävään kehitykseen ja vastuullisuuteen liittyvät pohdinnat ovat minulle melkeinpä harrastus, ja minulla on niihin vahva motivaatio. Myös yksityiselämään liittyen tulee mietittyä kestävää kehitystä ja valintojen eettisyyttä. Näen paljon yhtymäkohtia yritysten ja yksityishenkilöiden vastuullisessa toimintatavassa.  Jokainen meistä tekee päivittäin päätöksiä ja valintoja, joihin heijastuvat omat arvot ja tärkeänä pidetyt asiat. Joskus valinnat ovat vaikeitakin ja silloin punnitaan sitoutuminen vastuullisiin ja eettisiin toimintatapoihin, Ville pohtii.

Työnantajan arvovalinnat ja sitoutuminen vastuullisuuteen vakuuttivat

Mielikuva Protectista yrityksenä syveni gradun selvitys- ja kirjoitusprosessin aikana. Tekemiseen sisältyi runsaasti keskusteluita ja haastatteluita, joiden perusteella muodostettiin kuvaa yrityksen vastuullisuusjohtamisen nykytilasta. Selvitystyön aikana Villen mielessä syttyi kipinä ja halu työskennellä Protectilla.

– Ratkaiseva tekijä oli avoin, rehti sekä osallistava ja tukeva organisaatiokulttuuri, hän toteaa ja jatkaa, että myös tulevan työnantajan arvovalinnat ja sitoutuminen vastuullisuuteen olivat vahvoja vaikuttajia.

Ville arvostaa myös mahdollisuuksia kasvaa ja kehittyä Protectilla.

– Protectilla oma osaamiseni laatu- ja turvallisuusjohtamisesta rikastuu ja vastineeksi tuon tullessani tuoretta tietoa vastuullisen liiketoiminnan kehittämisestä. Tavoitteeni on viestiä vastuullisuudesta selkeästi ilman korulauseita ja munkkilatinaa. Tämä sopii hyvin yhteen Protectin periaatteiden kanssa, jossa turvallisuus- ja laatujohtaminen halutaan vierittää yrityksen strategisista valinnoista näkyväksi osaksi jokapäiväistä tekemistä.

– Villen tuore osaaminen ja raikkaat näkemykset hyödynnetään ensimmäisenä Protectin sisäisessä kehityksessä, kertoi liiketoimintajohtaja Miia Laakso.

 

P.S. Seuraa viestintäämme, sillä tiedotamme pian lisää Villen gradusta. Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain ajankohtaisten aiheidemme koontikirjeen sähköpostiisi. Tilaa uutiskirje nyt!

HSEQ-koordinattori Ville Pesola

 

Tutustu Protectin HSEQ-asiantuntijapalveluihin

Asiantuntijapalveluiden ulkoistaminen kasvattaa yrityksen kilpailukykyä