17.04.2020 Uutinen

Protect vie laatu- ja turvallisuuspalvelut ulkomaille

 

Suomalainen SK Protect Oy laajentaa toimintansa Viroon ja on perustanut sinne tytäryhtiön, jonka nimi on Protect Estonia Oü. Operatiivinen toiminta Virossa aloitetaan kevään 2020 aikana.

Protect Estonia Oü:n toimitusjohtajaksi on valittu Kristjan Puustusmaa, jolla on useiden vuosien kokemus myynnistä ja markkinoinnista sekä Virossa että kansainvälisillä markkinoilla. Puustusmaa on tehnyt pitkän uran logistiikka-alalla, jossa hän on toiminut viimeiset 10 vuotta kansainväliseksi logistiikkayhtiöksi kasvaneen Bullet Express & Logisticsin johdossa ja osakkaana.

Laatu- ja turvallisuusasiat kiinnostavat virolaisia yrityksiä

Puustusmaa näkee Protectin tarjoamalle laatu- ja turvallisuusasioiden asiantuntijaosaamiselle ja -kumppanuudelle selkeän tilauksen Viron markkinoilla. Protect on kyennyt luomaan osaamisesta ja asiantuntijuudesta palvelukokonaisuuksia, joista eri kokoisten ja tyyppisten yritysten ja organisaatioiden on helppo saada maksimaalinen hyöty. Hän luottaa Protectin 18 vuoden alan vahvaan kokemukseen ja asiantuntijuuteen sekä uskoo, että virolaisten ja suomalaisten ammattitaidon ja osaamisen yhdistäminen tuottaa hyviä tuloksia.

— Kiinnostus laatu- ja turvallisuusasioihin lähtee yrityksen johdosta, joka ymmärtää niiden funktion ja lisäarvon koko liiketoiminnan kannalta. Kansainvälinen bisnes edellyttää laatu- ja turvallisuusstandardien noudattamista. Lisäksi Virossa arvostetaan kumppanuuksia, joiden ammattitaito on alan huippua ja joihin voidaan sitoutua ja luottaa pidemmällä tähtäimellä. Menestymistä ei haeta pikavoitoista, vaan pitkäjänteisestä työstä, Puustusmaa kertoo.

 

Alan asiantuntijuutta molemmin puolin

Protect Estonia Oü:lle luodaan Viroon soveltuvat toimintamallit, prosessit ja järjestelmät, jotka ovat koko toiminnan kivijalka. Samalla käydään läpi erilaisia malleja, joita voidaan soveltaa suoraan virolaiseen toimintaympäristöön. Kun toiminnan kivijalka on luotu, paikalliset asiantuntijat astuvat esiin. Tarkoituksena on tehdä tiimityötä, jossa yhdistetään suomalaisen ja virolaisen laatu- ja turvallisuusalan paras osaaminen.

Protectin palveluiden tehokkuutta vahvistaa PRO24, joka on Protectin itse kehittämä toiminnanohjausjärjestelmä. PRO24 on työkalu, jonka avulla laatu- ja turvallisuusjohtaminen saadaan pidettyä hallittuna ja järjestelmällisenä. Puustusmaa näkee järjestelmän erinomaisena apuvälineenä yritysten laadun ja turvallisuuden ylläpitämisessä ja kehittämisessä.

— PRO24 on ollut Suomessa käytössä eri yrityksissä jo vuosia ja sen toimintoja on hiottu koko ajan paremmaksi. Se toimii erinomaisena alustana, jonka avulla yritykset saavat käyttöönsä johtamisen työkaluja ja arkea helpottavia toimintoja. Vaikka jonkunlaista kilpailua tälläkin alalla on, PRO24:n kaltaista perusteellista järjestelmää ei ole tarjolla Virossa, joten uskon sen herättävän kiinnostusta monellakin taholla. PRO24 on ehdottomasti edelläkävijä omalla alallaan, Puustusmaa sanoo.

 

Laajentumista asteittain

Tytäryhtiön käynnistäminen Virossa on vasta ensimmäinen askel Protectin laajentumissuunnitelmille. Protectin tavoitteena on tarjota palveluratkaisuja, jotka takaavat saman laatu- ja turvallisuusstandardin kohdemaasta riippumatta.

—Laajentuminen ulkomaille on ollut kirjattuna strategiaamme jo pidemmän aikaan. Lisäksi asiakkaamme ovat esittäneet toiveita laajentumisesta. Protectin palvelut ja toiminta ovat nyt kasvaneet siihen kokoluokkaan, että se on valmis kansainvälisille markkinoille.  Kun sopivat yhteistyökumppanit osuivat kohdalle, tiesimme että nyt on oikea hetki tehdä ensimmäinen siirto, Salo sanoo.

 

Lisätietoja antavat:

Pertti Salo
Toimitusjohtaja, SK Protect Oy – Suomi
puh. +358 44 0665 916
pertti.salo@protect.fi

 

Kristjan Puustusmaa
Toimitusjohtaja, Protect Estonia Oü – Viro
puh. +372 5661 0514
kristjan.puustusmaa@protectpro24.com