07.10.2022 Webinaarit

Webinaaritallenne | Ilmoittajansuojelulain vaatimukset ja tilaajavastuulaki

Mitä Whistleblower-direktiiviin perustuva ilmoittajansuojelulaki ja tilaajavastuulaki velvoittavat yrityksiltä käytännössä? Miten HSEQ-päällikkö voi valmistautua ilmoittajansuojelu- ja tilaajavastuulain vaatimuksiin vuonna 2023?

Whistleblower-direktiiviin perustuva ilmoittajansuojelulaki astuu voimaan vuonna 2023 ja koskee kaikkia yrityksiä Euroopassa. Ilmoittajansuojelulaki velvoittaa, että yli 50 henkeä työllistävien yritysten on perustettava ilmoituskanava, jonka kautta henkilöstö voi ilmoittaa havaitsemistaan väärinkäytöksistä ja epäkohdista. 

Webinaarin toisena aiheena on tilaajavastuulaki ja sen vaatimusten tunnistaminen työsuojelunäkökulmasta. Tilaajavastuulaki velvoittaa työn tilaajaa selvittämään, onko sopimuskumppani hoitanut lakisääteiset velvoitteensa, kuten työturvallisuuteen ja työterveyteen liittyvät asiat.

Webinaarissa opit

Lataa tallenne

Lataa ilmainen webinaaritallenne, jossa saat ajankohtaista tietoa siitä, mitä ilmoittajansuojelu- ja tilaajavastuulaki velvoittavat yrityksiltä vuonna 2023. Webinaarin asiantuntijoina toimivat Keskuskauppakamarin johtaja Stina Wikberg ja Protectin toimialajohtaja Reetta Olkinuora.